Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Børnebo

Børnebo ligger i Egebæk/Hviding og har plads til 75 børnehavebørn og 15 vuggestuebørn. 

Børnebo er fra den 1. september 2022 en aldersintegreret institution. Vuggestuen vil have 4 medarbejdere tilknyttet og vil have plads til 15 vuggestuebørn. Børnehaven vil have plads til ca. 75 børnehavebørn.

Børnebo skal være et sted, hvor børn og voksne i fællesskab trives. Et sted præget af åbenhed, ansvarlighed og gensidig respekt, hvor børnene gennem udfoldelsesmuligheder bliver stimuleret i forhold til deres udviklingstrin, oparbejder selvtillid, selvstændighed, samarbejdsevne, fantasi og kreativitet. Hvor børnene kan skabe sig selv og deres univers. Livet er mangfoldigt, og det er vores opgave at skabe rum og plads til at børnene kan udfolde sig. Vi støtter børnene i at mestre livet og i at børnene bliver så dygtige og livsduelige som de kan.

For os er det vigtigt at børnene får en forståelse af, hvor de kommer fra og hvad de er en del af. Vi finder det vigtigt, at børnene får viden om og føler stolthed ved at komme fra Danmarks ældste by Ribe.

Egen bus og hytte i skoven

Vi har egen hytte i skoven i Vester Vedsted, hvor vi så tit som muligt tager ud for at give børnene nogle gode naturoplevelser, der giver fysisk udfoldelse, alsidige sanseoplevelser, muligheder for at gøre egne erfaringer og lære nye færdigheder. Vi kører i vores egen bus, som vi også bruger til andre ture ud af huset.

De gode overgange

Vi tager imod langt de fleste børn fra dagplejen i Roager og Egebæk - Hviding. Det er vigtigt for barnets trivsel og udvikling, at det oplever sammenhæng i overgangen fra dagpleje til børnehave og fra børnehaven til skolen.

Sunde madpakker hjemmefra

Vuggestuen i Børnebo

Vuggestuen i Børnebo har ikke frokostordning, og derfor skal morgenmad, frugt og madpakke medbringes hjemmefra. Valg til frokostordning vil ske i maj 2024.

Børnehaven i Børnebo

Det samme gør sig gældende i børnehaven i Børnebo, hvor børnene også har madpakker med hjemmefra til formiddag, frokost og eftermiddag. Vi opfordrer til, at børnene spiser sundt og varieret, fordi det giver dem energi og overskud til at lege og lære gennem hele dagen. Vi lægger vægt på, at måltiderne er rolige stunder, hvor der er tid til hygge og en god snak.

Tillid i samarbejdet med forældre

Vores forældresamarbejde bygger på tillid, åbenhed og gensidig respekt. Det giver tryghed og sammenhæng i barnets hverdag. Forældresamarbejdet foregår via en åben op positiv dialog, hvor vi supplerer hinanden og hvor forældre har indflydelse på barnets og børnegruppens hverdag.

 

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Børnehus Syd

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Åbningstider

  • Mandag: 06.15-16.45
  • Tirsdag: 06.15-16.45
  • Onsdag: 06.15-16.45
  • Torsdag: 06.15-17.00
  • Fredag: 06.15-16.00
 • Åbningstider pr. 01.08.2024

  • Mandag: 06.20-16.30
  • Tirsdag: 06.20-16.30
  • Onsdag: 06.20-16.30
  • Torsdag: 06.20-16.30
  • Fredag: 06.20-15.40

Område Ribe

Ribe består af 5 afdelinger (Børnegården Gredstedbro, Børnehus Syd, Kaskelotten, Nørremarken, Tangebo). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Ribe.