Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sikkerhed og tilsyn i dagtilbud

Vi fører tilsyn med kommunens dagtilbud for at sikre, at de lever op til både lovgivningen og vores egne lokale politikker. Læs mere om vores krav til sikkerheden og tilsyn her på siden. 

Børn skal trives, de skal lære og de skal udvikle sig. For at sikre det bedst muligt, fører vi tilsyn med alle dagtilbuddene i vores kommune. Herved sikrer vi det bedst mulige grundlag for børnenes trivsel og videre udvikling.

Helt konkret fører vi tilsyn og kontrollerer, at sikkerheden i dagtilbuddenes praksis er i overensstemmelse med de mål og rammer, der er fastlagt i lovgivningen og af kommunalbestyrelsen. Det har vi som kommune pligt til, og derfor sender vi hvert år vores konsulenter ud og fører tilsyn.

Tilsyn

Vi fører tilsyn med dit barns pasning og kommer både på anmeldte og uanmeldte besøg. Der kan desuden føres skærpet tilsyn, hvis vi finder det nødvendigt.

Alt dette gør vi for at få det bedst mulige billede af dagtilbuddet og dermed for at sikre de bedst mulige rammer for børnenes trivsel og læring.

Samlet tilsynsrapport for dagtilbud i Esbjerg Kommune 2020-2022

 

Bliv klogere på tilsyn

Sikkerhed

Som kommune har vi krav til sikkerheden i vores dagtilbud. Derfor kontrollerer vi, at sikkerheden lever op til den gældende lovgivning.

For at højne sikkerhedsniveauet i dagtilbuddene sendes alle medarbejdere i kommunale- og selvejende institutioner og dagplejere til førstehjælpskursus. Dette er for at sikre, at alle medarbejdere har de nødvendige kompetencer hvis uheldet skulle være ude. Læs mere om hvad vi gør for sikkerheden nedenfor. 

Sådan skaber vi sikkerhed