Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Valmuen

Valmuen har både vuggestue og børnehave, og vi bor i et dejligt hus på Stengårdsvej i det østlige Esbjerg. Hos os får dit barn en tryg hverdag med plads til leg og læring samt nærværende og engageret voksne omkring dit barn. Vi har særligt fokus på børns trivsel, leg/læring og udvikling, samt det gode forældresamarbejde.

Mangfoldigt og rummeligt sted

Valmuen har plads til ca. 37 børn i vuggestuen og 53 børn i børnehaven. Vores daginstitution ligger i et område, som er beriget med mange forskellige kulturer og etniciteter, og vores hus er derfor et mangfoldigt og rummeligt sted. Hos os respekterer vi forskelligheder og er nysgerrige efter at møde nyt. 

Vi har en af Esbjergs bedste legepladser og vi prioriter udelivet højt. Her er der bla. mulighed for plads til fordybelse, vilde lege, køkkenhave, frugttræer, høns, men ikke mindst vil du og dit barn møde engagerede voksne.  

Vi passer på miljøet

I Valmuen går vi op i at passe på verden omkring os. Det betyder, at vi fx lærer børnene at sortere affald og er bevidste om at spare på energien. Yderligere har vi høns, som børnene har et medansvar for at passe.

Kost

Hos os har forældrene valgt, at børnene i både vuggestue og børnehave har madpakker med hver dag. Vi lægger vægt på, at børnene spiser sundt og varieret og opfordrer til, at du følger vores kostpolitik og Sundhedsstyrelsens kostråd, når du smører madpakke til dit barn.

Den gode dialog med forældre

Vi prioriterer samarbejdet med dig som forælder højt, og den gode dialog om dit barn er vigtig. Derfor tager vi på hjemmebesøg når dit barn starter i Valmuen, for at give jer og jeres barn den bedst mulige start i Valmuen. I hverdagen er vi altid åbne for en snak, og vi håber, du vil sige til, hvis der er noget, du undrer dig over eller synes, vi kan gøre bedre.

Forældreråd

I Valmuen har vi et forældreråd, der planlægger familiearrangementer og snakker om, hvad der rører sig i vores daginstitution.

Kom og besøg os

Er du/I blevet mere nysgerrig på hvem vi er her i Valmuen, er I meget velkommen til at kontakte os for en rundvisning. Ring til pædagogisk leder Hanne Sloth på tlf. 40449582 og aftal en tid for en rundvisning.

  

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Valmuen

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Åbningstider

  • Mandag: 06.00-16.30
  • Tirsdag: 06.00-16.30
  • Onsdag: 06.00-16.30
  • Torsdag: 06.00-16.30
  • Fredag: 06.00-16.00
 • Åbningstider pr. 01.08.2024

  • Mandag: 06.15-16.30
  • Tirsdag: 06.15-16.30
  • Onsdag: 06.15-16.30
  • Torsdag: 06.15-16.30
  • Fredag: 06.15-15.15

Område Tjæreborg-Esbjerg Ø

Tjæreborg-Esbjerg Ø består af 4 afdelinger (Børnehusene Kvaglund, Børnehusene Tjæreborg, Kahytten, Valmuen). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Tjæreborg-Esbjerg Ø.