Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Højvangshaven

Højvangshaven har både vuggestue og børnehave. Vi bor i et dejligt hus i bydelen Spangsbjerg tæt på byens aktiviteter og grønne områder. Vi bruger mulighederne for at udforske byen og naturen omkring os og er glade for bevægelse, leg og udeliv.

Legeplads som model af Esbjerg

I Højvangshaven har vi 44 børn i vuggestuen og 84 børn i børnehaven. Hos os får dit barn også fornøjelse af at opleve hverdagen i vores udflytterbase på Myrthuegård.

Vi har en stor legeplads, der er bygget op som en miniudgave af Esbjerg. Her kan børnene kende en boreplatform, Vandtårnet, byparken og en strand med skulpturen af de fire hvide mænd. Vi har også bl.a. en musikskov, et byggeområde, et scienceskur og et udeværksted. 

Aktive børn er glade børn

Hos os tror vi på, at aktive børn er sunde, glade og kloge børn. Derfor fylder bevægelse, sundhed og idræt meget i vores hverdag, og vi er certificeret som en Active Living daginstitution, og arbejder ud fra rammen omkring Bevæg dig for livet, som Esbjerg kommune har indgået aftale med DGI og DIF om. Vi har en samarbejdsaftale med Sport & Event Park Esbjerg, og det giver os mulighed for at prøve kræfter med en masse spændende og sjove aktiviteter.

Forplejning og madpakker

I Højvangshaven har forældrene valgt, at børnene i vuggestuen får fuld forplejning, mens de i børnehaven har madpakker med hjemmefra. Vi bestræber os på, at maden til vuggestuebørnene er økologisk. 

Det er vigtigt for os, at alle børnene oplever måltidet som en god og rolig stund, hvor vi også har fokus på at hygge os sammen og sidde pænt ved bordet.

Tæt og åbent forældresamarbejde

Vi møder dit barn, hvor det er, og du kender selvfølgelig dit barn allerbedst. Derfor prioriterer vi et tæt og åbent samarbejde med dig som forælder, så vi lærer dit barns baggrund og forudsætninger at kende og kan bakke netop dit barn op sin trivsel og udvikling. Den daglige dialog er vigtig for os, og vi håber, du vil komme til os, hvis du har noget på hjerte.

I Højvangshaven har vi et forældreråd, der hjælper os med forskellige familiearrangementer i årets løb og drøfter, hvad der rører sig i vores daginstitution.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Højvangshaven

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Åbningstider

  • Mandag: 06.15-16.30
  • Tirsdag: 06.15-16.30
  • Onsdag: 06.15-16.30
  • Torsdag: 06.15-17.15
  • Fredag: 06.00-16.30
 • Åbningstider pr. 01.08.2024

  • Mandag: 06.15-16.15
  • Tirsdag: 06.15-16.30
  • Onsdag: 06.15-16.30
  • Torsdag: 06.15-16.30
  • Fredag: 06.15-15.30

Jerne - Spangsbjerg

Jerne- Spangsbjerg området består af tre afdelinger (Højvangshaven, Vognsbøl Børnehus, Bydelens Børnehus). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele området.