Dagligdagen i Tumlebo tager udgangspunkt i en struktureret hverdag, hvor forudsigeligheden vægtes højt. Rent praktisk betyder det genkendelighed i de faste rutiner. Vi tilstræber, at den daglige rytme omkring måltider, samlinger og gruppeaktiviteter er genkendelig, samt at der er tydelige forventninger til børnene i de forskellige sammenhænge og overgange. Dette er med det formål at fratage børnene for at skulle starte på ny hver dag; dermed frigør vi ressourcer til at øve sig på alle de andre udfordringer, en helt almindelig hverdag i børnehaven byder på, og sikrer, at barnet har overskud til at arbejde med sin nærmeste læringszone. Når det så er sagt, er det også vigtigt for os, at strukturen aldrig står over individet.
Vi er hele tiden opmærksomme på, om gruppens behov ændrer sig. Skal samlingen for eksempel ligge på et andet tidspunkt? Er det bedre med en mere løs struktur omkring formiddagsmaden, der giver mulighed for det enkelte barn at blive i fordybelsen, eller er en mellem løsning en bedre mulighed? Skal der rykkes lidt på pladserne for at give en bedre dynamik omkring måltiderne? Kan vi med en anden struktur minimere ventetider og skift i løbet af dagen.
F.eks. har der siden sommerferien været en formiddagsbuffet på hønsestuen, hvilket har givet en mere rolig morgen med mere fordybelse og en mere glidende overgang og dermed færre skift. Samtidig trænes børnenes evne til selvregistrering. Vi sørger selvfølgelig stadig for, at børnene får tilstrækkeligt at spise i løbet af dagen.
Vi forsøger at skabe en dynamisk forudsigelighed, der tilgodeser både fællesskabet og individet, samtidig med at den er funktionel i den strukturelle ramme for et dagtilbud.
Vores formiddage er ofte afsat til forskellige mere vokseninitierede aktiviteter.