Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Børnegård

I Esbjerg Børnegård har vi både vuggestue og børnehave. Du vil derfor opleve tryghed og sammenhæng i dit barns tid hos os. Vi bor i centrum af Esbjerg og bruger byens muligheder, så vi i hverdagen har plads til både fart over feltet og stille stunder.

Glæde og trivsel

I Esbjerg Børnegård har vi fornøjelsen af ca. 90 børn i alderen 0-6 år, og vores hus har tre etager med hver sin afdeling. Her er børnene delt i grupper, som passer til deres alder. Vi arbejder også tæt sammen på tværs, så børnene lærer af og leger med hinanden.

Glæde og trivsel er i centrum hos os, og vi lægger vægt på, at alle børn er forskellige og har hver sine styrker.

Børn i bevægelse

Bevægelse og leg er en fast del af vores hverdag. Børnene bliver udfordret motorisk, og som voksne er vi sjove, nærværende og begejstrede rollemodeller. 

Leg er vejen til læring

I vores daginstitution er legen den vigtigste vej til læring.

Børn lærer, når de leger, oplever, sanser og deltager i aktiviteter og daglige gøremål.

Hos os bliver børnene udfordret og guidet, men med udgangspunkt i, at det skal passe til dem hver især, så de kan udvikle sig og opleve glæde ved at lære noget nyt.

Forplejning 

Alle børnene får fuld forplejning, som forældrene betaler. Hvert andet år vælger forældrene ved afstemning, om de ønsker en frokostordning.

Maden bliver produceret i Skovbocentrets køkken, hvor personalet laver spændende kostplaner, så børnene får sund og varieret mad.

Vi lægger vægt på, at måltiderne skal være hyggelige og rolige stunder for alle. Vi har fokus på at lære børnene at hjælpe til ved hvert måltid i form af at sende maden rundt, holde god bordskik og hjælpe med at rydde af.

Særlige diæter

Vi gør hvad vi kan for at efterleve alle børnenes diæter. Dog kan der være tilfælde, hvor evt. skånebehov ikke kan opfyldes. Det vil altid ske i dialog med jer forældre.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Esbjerg Børnegård

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Åbningstider

  • Mandag: 06.30-17.00
  • Tirsdag: 06.30-17.00
  • Onsdag: 06.30-17.00
  • Torsdag: 06.30-17.00
  • Fredag: 06.30-16.30
 • Åbningstider pr. 01.08.2024

  • Mandag: 06.30-16.35
  • Tirsdag: 06.30-16.35
  • Onsdag: 06.30-16.35
  • Torsdag: 06.30-16.35
  • Fredag: 06.30-16.10

Område Midt- og Østerbyen

Midt- og Østerbyen består af de fire afdelinger Børnehuset Bøndergårdsvej, Rørkjærhusene, Esbjerg Børnegård og Nygårdsvej. Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Midt- og Østerbyen.