Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Børnehuset Kvaglund

Vi er en aldersintegreret daginstitution med børn fra 0-6 år, der har til huse i det østlige Esbjerg. Hos os vil du møde nærværende, omsorgsfulde og engagerede voksne, der har fokus på at skabe en tryg hverdag for børnene fyldt med leg, udvikling og læring i samarbejde med dig.

I Børnehuset Kvaglund er vi ca. 20 fastansatte voksne til at tage hånd om ca. 81 børn. Vi har et stort og rummeligt hus med mange gode muligheder. Vores uderum består dels af en dejlig stor legeplads og den skønne natur, der er rundt om i Kvaglund. I institutionen har vi en bus så vi også kan komme på tur udenfor Kvaglund.

Hverdagsrytme, rutiner, leg og læring

Vi arbejder bevidst med rutiner og en overordnet fast og tydelig struktur i hele huset, da vi mener, at det giver børnene et miljø, hvor de kan være trygge og trives. Vi lægger vægt på, at hvert barn har følelsen af at blive set og hørt, og skal hver især kunne udforske og afprøve sig selv gennem leg og læring.

I de daglige planlagte og spontane aktiviteter deler vi børnene op i mindre grupper med faste voksne, hvor vi følger børnenes spor, interesser og behov. Vi bakker børnene op i at knytte venskaber, gode sociale relationer og skaber rammer for udvikling hele dagen.

Overgange

I de overgange dit barn skal igennem, vil du opleve at personalet i Børnehuset Kvaglund hjælper og følger barnet godt på vej.Når dit barn skal flytte gruppe i Børnehuset Kvaglund, sker det altid sammen med nogle af barnets venner. Vi har et tæt samarbejde med Kvaglundskolen. Nogle måneder før barnet skal starte i skole vil personalet fra skolen være en del af vores hverdag i ligesom vi vil være en del af hverdagen i skolen den første tid.

Den gode dialog med forældrene

Du kender dit barn bedst, så en tæt og åben dialog med dig er derfor af stor betydning for dit barns trivsel og prioriteres højt i Børnehuset Kvaglund. Det er vigtigt for os at du oplever at være en del af dit barns hverdag og at der er en sammenhæng mellem hjemmet og os, vi vil derfor løbene tale med dig om stort og små og håber du vil gøre det samme.

Kom og besøg os

Er du blevet nysgerrig på hvem vi er her i Børnehuset Kvaglund, er du meget velkommen til at kontakte os for en rundvisning og en mere uddybende snak. Der er også mulighed for, at du som nybagt forældre kan komme og deltage et par timer på stuen ved vores mindste børn. Du er også velkommen til at komme og holde møder sammen med din mødregruppe, eksempelvis i vores motorikrum. Kontakt os for nærmere aftale. 

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Børnehuset Kvaglund

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Åbningstider

  • Mandag: 06.15-16.45
  • Tirsdag: 06.15-16.45
  • Onsdag: 06.15-16.45
  • Torsdag: 06.15-17.00
  • Fredag: 06.15-16.00
 • Åbningstider pr. 01.08.2024

  • Mandag: 06.30-16.45
  • Tirsdag: 06.30-16.45
  • Onsdag: 06.30-16.45
  • Torsdag: 06.30-16.45
  • Fredag: 06.30-15.30

Område Tjæreborg-Esbjerg Ø

Tjæreborg-Esbjerg Ø består af 4 afdelinger (Børnehusene Kvaglund, Børnehusene Tjæreborg, Kahytten, Valmuen). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Tjæreborg-Esbjerg Ø.